Teknoloji bağımlılığı, bireylerin bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler ve diğer dijital cihazlar gibi teknolojik araçlara aşırı ve kontrolsüz bir şekilde bağımlı hale gelmelerini ifade eder. Bu bağımlılık, kişinin teknoloji kullanımını kontrol etme yeteneğini kaybetmesi, sürekli olarak bu cihazlara yönelmesi ve bu aktivitelerin normal yaşamı olumsuz etkilemesiyle kendini gösterir. Teknoloji bağımlılığı genellikle internet, video oyunları, sosyal medya ve diğer dijital içeriklere aşırı ilgi gösterme şeklinde ortaya çıkar.
Otizm, bir dizi sosyal etkileşim, iletişim ve davranış özelliği ile karakterize edilen bir nörogelişimsel bozukluktur. Otizm spektrum bozukluğu (OSB), belirtiler arasında büyük bir varyasyona sahip olabilir ve her bireyde farklı şiddette ortaya çıkabilir. Otizmli çocukların belirtileri şunlar olabilir:
Ses, hece, kelime düzeyinde tekrar, uzatma, blok gibi birincil çekirdek davranışlar ile ikincil davranışların karakterize olarak görüldüğü bir konuşma bozukluğudur. Çoğunlukla konuşmanın erken dönemlerinde (2-5 yaşları arasında) başlar. Bu tür kekemeliğe gelişimsel kekemelik denir. Bu dönemde bulunan çocukların %80 i doğal iyileşme dediğimiz ve bu konuşma bozukluğunun kendiliğinden ortadan kalktığı bir sürece girer.
Y-DEP Disleksili Bireylere,6-14 yaş özel öğrenme güçlüğü olan bireylere PROFESYONEL özel eğitim hizmeti verir.
Disleksili bireylerin eğitim süreçlerini VARSAYMAZ, TAHMİN ETMEZ…Güçlü bir eğitsel değerlendirme ile bireysel eğitim sürecini YAPILANDIRIR ve SİSTEMLİ ilerlemenin temelini oluşturur.
Duyusal özrü olmayan,dinleme,konuşma,okuma,yazma,akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlükleri olan,sosyal algılama ve etkileşim sorunları yaşayan standart eğitime rağmen yaşına ve zekasına uygun başarı gösteremeyen bireylerde görülen nörolojik kökenli gelişimsel bir bozukluktur. Birey de doğuştan olduğu gibi özellikle DEHB ile birlikte de görülebilmektedir
Öncelikle Özgül Öğrenme Güçlüğü normal ve normalden zeki çocukların yaşadığı, tedavisi mümkün bir durumdur. Öğrenme sorunları 0-6 yaş grubunda da gözlemlenebilir ancak tam bir anlamlandırmanın olabilmesi için çocuğun okuma-yazma etkinliklerine başlamasını beklemek gerekir. Özel öğrenme bozukluğu, bir zeka sorunu değildir ve doğru tanı konulması için duyusal organlarda organik bir bozukluğun kesinlikle olmaması gerekir